Viktig patientinformation gällande injektionsbehandlingar

NEDAN FÖLJER VIKTIG PATIENTINFORMATION FÖR INJEKTIONSBEHANDLINGAR

 

Efter behandlingen kan reaktioner som rodnad, svullnad, blåmärken och lätt ömhet uppkomma. Det är normala reaktioner efter injektionsbehandling och kan kvarstå i flera dagar och ibland veckor beroende på omfattning av behandlingen och område.

Effekten för botox behandling är olika snabb för olika personer och innan 2 veckor har passerat är det normalt att botox kan verka olika starkt i olika områden och ge asymmetri, för att sedan jämnas ut. Efter behandling på pannan kan man uppleva en tyngdkänsla de första veckorna då effekten är som starkast, denna brukar avta efter 3-4 dagar. Behandlingen varar normalt ca 3-4 månader ibland längre baserat på hudens tillstånd, behandlat område, hur stor produktmängd som injicerats, injektionsteknik och livsstilsfaktorer.

Efter en fillers behandling kan området kännas lite hårdare de första veckorna och kommer integreras i vävnaden efter ca 4-8 veckor. Resultat på fillersbehandling kvarstå i upp till 12-18 månader beroende på vilken behandlingsområde och filler används. Tiden varierar på hudens tillstånd, behandlat område, produktmängd, injektionsteknik och livsstilsfaktorer som sol, rökning, hög ämnesomsättning, träning med mera. Läppbehandling håller i regel kortare än övriga behandlingar till en början på grund av läpparnas höga vaskularisering och aktivitet i läppområdet. En återbehandling inom 3-6 månader efter första behandling kan vara nödvändigt för hållbarhet och optimering av resultat.

Komplikationer för både botox eller filler kan uppstå, detta är väldigt ovanligt men kan uppstå i samband med sjukdom, allergi, stress med mera. Kontakta oss för lämplig behandling av dessa tillstånd från läkare/sjuksköterska. Vänligen kontakta oss om du efter behandlingen skulle få feber, missfärgning, stark smärta eller utbredd svullnad i området.

 

Att tänka på efter din behandling

Massera/rör inte området som blivit behandlat samma dag

Ingen träning eller fysisk aktivitet i 24timmar

Undvik smink eller kräm på huden som blivit behandlad samma dag

Ej duscha eller bada på 24 timmar

Man får inte ligga ner ligga ner de 4 första timmarna efter botox behandlingen.

Man ska undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bastubad i minst 1 vecka.

Försök undvika att sova på det injicerade området 1-2 dagar efter behandling.

 

Vänligen, 

Derma Aesthetics Clinic